PDP poručio Vukanoviću: Ne miješaj se i gledaj u svoje dvorište! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

PDP poručio Vukanoviću: Ne miješaj se i gledaj u svoje dvorište!

Izvor: faktor magazin | Datum:09.04.2024.

PDP poručio Vukanoviću

 

„U skladu sa saradnjom koju imamo, prije svega u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u zajedničkom klubu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, PDP poziva Nebojšu Vukanovića, lidera Liste za pravdu i red, da prestane sa konstantnim ocjenama djelovanja i miješanja u unutrašnja pitanja PDP-a.

 

PDP je partija koja postoji gotovo četvrt vijeka, ima svoj Statut, organe i procedure i svaku odluku donosimo u skladu sa tim.

 

Poštujemo svoje kolege iz opozicije i nikada sebi ne bismo dali za pravo da se miješamo u unutrašnje procese bilo koje stranke, te nećemo ni gospodinu Vukanoviću pričati kako treba ili ne treba on da nastupa ili kako da vodi svoju organizaciju.

 

Isti princip očekujemo i prema nama.

 

Takođe, ne dajemo nikome za pravo da izdaje sertifikate pravih opozicionara, jer mi vrlo dobro znamo koje smo žrtve, i kolektivne i lične, podnosili godinama unazad zbog nepromijenjenog stava da budemo na potpuno suprotnim političkim polovima u odnosu na vladajući režim“, navode iz PDP-a.

 

Podsjećamo, lider Liste za pravdu i red rekao je juče da mu je „žao Igora Crnatka i drugih časnih ljudi i iskrenih opozicionara u PDP-u koji su nažalost ostali u manjini.“

 

Vukanović je rekao da je zakazan novi sastanak opozicije za srijedu, te da će iskoristiti priliku da „predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću saopšti razloge zašto ga više ne smatra opozicionarom i zašto ne može računati na saradnju i podršku“.

 

Podsjećamo, u februaru je održan sastanak Liste za pravdu i red i SDS-a.

 

Tada su lideri Nebojša Vukanović i Milan Miličević poručili da opozicija treba da ima zajedničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima, a da to ni slučajno ne bude Stanivuković.

 

 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: