Ćurić: Na mitingu složno protiv rezolucije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Ćurić: Na mitingu složno protiv rezolucije

Izvor: RTRS | Datum:16.04.2024.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je veoma važno da srpski narod bude složan i da sa velikog narodnog mitinga u Banjaluci u četvrtak, 18. aprila, iskaže nezadovoljstvo rezolucijom o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, te da pošalje poruku da želi da se održi mir i stabilnost u BiH.

 

Mirko ĆurićFoto: Herceg Televizija

 

- Smatram da je veoma važno da i sada budemo složni i jedinstveni kao što je bio i naš narod 90-ih godina prošlog vijeka i zato što nisu bili podijeljeni uspjeli su da stvore Republiku Srpsku - rekao je Srni Ćurić.

 

On je istakao da treba da se živi u miru, slozi i jedinstvu i da se srpskom narodu ništa ne nameće.

 

Ćurić je rekao da umjesto da se u BiH stabilizuje situacija i sačuva mir, ide se na usvajanje rezolucije poslije 30 godina, te ukazao da tim usvajanjem niko ne dobija, već samo neko nešto može da izgubi.

 

On je napomenuo da bi se onda trebalo vratiti i u 40-e godine i početak prošlog vijeka, da bi se tako stalno bavili istorijom te naglasio da mlade generacije treba da idu naprijed i da u miru i prosperitetu žive na ovim prostorima.

 

- Znamo šta se dešavalo 90-ih godina prošlog vijeka i koliko je naroda izginulo na ovim prostorima. Mi znamo i svjesni smo neke sile, ali isto tako smo narod koji ne da ponos ni po koju cijenu - istakao je Ćurić.

 

On je rekao da očekuje da će Hercegovci podržati predstojeći veliki narodni miting u Banjaluci.

 

- Ako se okupi dosta ljudi kako bi poslali poruku da nećemo to tek tako dopustiti, onda smatram da će i suprotna strana i da promijeni mišljenje - istakao je Ćurić.

 

Narodni miting "Srpska te zove" biće održan u Banjaluci na Trgu Krajine u četvrtak, 18. aprila. 

 

 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: