ELEK: SIPA DEMANTOVALA PISANJE 'OSLOBOĐENJA', AVDIĆ I VUKANOVIĆ SRAMOTA NOVINARSKE PROFESIJE | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

ELEK: SIPA DEMANTOVALA PISANJE 'OSLOBOĐENJA', AVDIĆ I VUKANOVIĆ SRAMOTA NOVINARSKE PROFESIJE

Izvor: SRNA | Datum:14.05.2024.

Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH demantovala je tekst objavljen na portalu "Oslobođenje", kao i u pojedinim federalnim medijima, a u kojima su bez bilo kakvih dokaza optužili direktora "Sarajevo-gasa" i počasnog konzula Bjelorusije u BiH Nedeljka Eleka za, kako su naveli, "Dodikovog perača para", dovodeći ga u vezi sa licama uhapšenim u akciji "Blek taj 2" koju je sprovela policija Kantona Sarajevo.

U dopisu iz Sipe navedeno je da policijski službenici ove agencije u prethodnom periodu nisu saslušali Nedeljka Eleka u vezi sa krivičnim djelima organizovani kriminal i pranje novca.

Elek je izjavio Srni da je zvanično zatražio od Sipe informaciju da li je pod istragom i da li je saslušavan.

"Naravno da sam dobio odgovor da nisam ni pod istragom, niti da sam saslušavan, kao što nikada nisam krivično gonjen, niti kažnjavan. Uvijek ću biti za slobodu medija, ali nikada se neću pomiriti sa tim da sudije i tužioci budu moralne vertikale kao što su Avdo Avdić i Nebojša Vukanovići koji su bruka i sramota novinarske profesije", istakao je Elek.

Portal "Oslobođenje" juče je objavio tekst, bez navođenja autora, pod naslovom "Istraga nakon akcije 'Blek taj 2' i dalje traje: Nikada se ne zna koja će imena 'iznjedriti' Skaj" u kojem su naveli da je Elek "Dodikov biznismen iz Istočnog Sarajeva prao novac", te da je "navodno" Sipa još 2016. godine podnijela izvještaj protiv njega Tužilaštvu Kantona Sarajevo u vezi sa pranjem novca i da je kasnije predmet preuzelo Tužilaštvo BiH.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: