Vlada Srpske o visini školarine za studente | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Vlada Srpske o visini školarine za studente

Izvor: Srna | Datum:26.10.2017.

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog odluke o izmjeni odluke o visini školarine za redovne i vanredne studente na studijskim programima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama za akademsku 2017/2018. godinu.

Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS

Na dnevnom redu je i informacija o spornom zaključku Savjeta ministara u vezi sa formiranjem radne grupe za izradu modela osiguranja u nesrećama u BiH.

Ministri bi trebalo da razmatraju i informaciju o pokretanju procesa izvještavanja o realizaciji Evropskog akta za mala i srednja preduzeća u Republici Srpskoj i imenovanju radne grupe za sprovođenje ovog procesa.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o realizaciji mjera iz Republičkog akcionog plana realizacije preporuka Evropske komisije iz Izvještaja o BiH za 2016. godinu, kao i informacija o održanom drugom sastanku Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju, uključujući zaštitu zdravlja i potrošača između EU i BiH.

Vlada bi trebalo da razmatra i informaciju o dodjeli stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima, te informaciju o projektu "Jačanje kapaciteta institucija za ravnopravnost polova u BiH za rješavanje rodno zasnovanog nasilja".

Ministri bi trebalo da razmatraju i godišnji izvještaj za oblast malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj za 2016. godinu, te analizu požara na području istočne Hercegovine, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka dodjele koncesije za korištenje termomineralne vode kao tehnogene mineralne sirovine na ležištu 
"Kakmuž" opština Petrovo.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: