Obilježavanje 9. januara bez Oružanih snaga BiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Obilježavanje 9. januara bez Oružanih snaga BiH

Izvor: SRNA | Foto: Ilustracija | Datum:22.12.2017.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Oružane snage BiH više neće učestvovati u obilježavanju 9. januara – Dana Republike.

Rezultat slika za srpski barjak

“Odbio sam bilo kakvo učešće Oružanih snaga BiH u obilježavanju Dana Republike Srpske. Ne želim više da imam polemiku o ovome”, rekao je Dodik za Televiziju “K-3”.

On je naveo da je formiran počasni vod od 50 policajaca koji će biti postrojen u čast Republike Srpske u uniformama koje će biti primjerene obilježavanju Dana Republike.

“Počasni vod ćemo promovisati na Dan Republike i ne trebaju nam Oružane snage BiH. Svaka čast svim Srbima koji su u ovim snagama, ali ih ne doživljavamo kao naše”, istakao je Dodik.

On je naglasio da Srbi iz političkih razloga moraju biti prisutni u Oružanim snagama BiH.

“I dalje ćemo slaviti naš praznik, a 9. januara naredne godine imaćemo veliku svečanu akademiju. Biće organizovana manifestacija, kada ćemo postrojiti naše veterane i ono čime raspolažemo jer želimo da narod shvati da je Republika Srpska spremna i da se brani”, rekao je Dodik.

On je pozvao sve Srbe da 9. januara istaknu zastave Republike Srpske i da bude proslavljena sloboda.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: