Putin: Međunarodna tržišta nisu van politike | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Putin: Međunarodna tržišta nisu van politike

Izvor: SRNA | Datum:15.07.2015.
Međunarodna tržišta nisu van politike niti su otvorena za sve - tvrdi ruski predsjednik Vladimir Putin i ističe da neke zemlje blokiraju uspješne ruske kompanije.

Vladimir Putin (© Mikhail Metzel/TASS) -

Protiv tih kompanija pojedine države koriste političke instrumente, a na neke organizuju i "sajber-napade" - objašnjava Putin. On kao primjer navodi napad na kompaniju "Kasperski" i napominje da je taj slučaj morao da raspravlja na "najvišem nivou".

"Naši partneri već nekoliko desetljeća pokušavaju da nas uvjere kako je tržišna ekonomija izvan politike i otvorena. Ništa od toga. Oni koriste političke instrumente i ne puštaju nas na tržišta", naglašava ruski lider.

U situacijama kada ruske kompanije promovišu proizvode na tržištima trećih zemalja i osiguravaju bezbjednost bankarskim institucijama i vojnim ministarstvima - tada su požljeljne.

"To ne može tako dalje. Mi još ne govorimo na tu temu, ali ćemo i o tome uskoro nešto reći", najavljuje Putin, a prenose ruski mediji.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: