KIJEV, KAO NACISTI, POPISUJE UMETNIKE: Emir Kusturica i Žerar Depardije pretnja za bezbednost Ukrajine! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

KIJEV, KAO NACISTI, POPISUJE UMETNIKE: Emir Kusturica i Žerar Depardije pretnja za bezbednost Ukrajine!

Izvor: Novosti | Foto: Novosti | Datum:22.07.2015.

Francuski glumac Žerar Depardije i srpski reditelj Emir Kusturica postali su persone non grate u Ukrajini, gde se smatraju „pretnjom za bezbednost zemlje“.

Foto: NovostiPrema pisanju francuskog lista Uest-Frans, koji se poziva na ruske novine „Vesti“, ukrajinsko ministarstvo kulture od juna popisuje umetnike po svetu koji su protiv vlasti u Kijevu.

Na listi, čiji bi sadržaj trebalo da bude objavljen 3. avgusta, navodno se nalazi 600 imena.

Među njima su pored Kusturice i Depardijea, američki reditelj Oliver Stoun zbog podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i američki glumac Stiven Sigal, koji je dugogodišnji Putinov prijatelj.

Isti izvor navodi da stavljanje na ukrajinsku crnu listu za Depardijea, koji od pre par godina ima i rusko državljanstvo, znači da se njegovi filmovi više neće prikazivati u Ukrajini niti će njegovo ime moći da se spominje u medijima.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: