Moskva će podržati novu rezoluciju samo ako je u interesu Beograda | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Moskva će podržati novu rezoluciju samo ako je u interesu Beograda

Izvor: srna | Datum:13.12.2018.

Rusija će podržati novu rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji isključivo ako bude u interesu Beograda, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Ako bude, u kojoj formi i kada bude promjena po tom pitanju, do kojih može da dođe isključivo samo u interesu Beograda i srpskog naroda, to će sigurno povući za sobom i izmjene u međunarodnom pravu. Jer ako priznajemo da rezolucija Savjeta bezbjednosti UN obavezno mora da se ispunjava, i ako dođe do izmjena, koje će Beograd da potvrdi da su u interesu srpskog naroda, to će zahtijevati i promjene u međunarodnom pravu, što predstavlja rezolucija Savjeta bezbjednosti - rekla je Zaharova.

Ona je ukazala da se Rusija u sadašnjem trenutku oslanja na postojeću rezoluciju Savejta bezbjednosti UN, prenose beogradski mediji.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je ranije da bi eventualna odluka o razgraničenju Kosova morala da bude "fiksirana" u novoj rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: