Putin otvorio aviokosmičku izložbu "MAKS-2015" (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Putin otvorio aviokosmičku izložbu "MAKS-2015" (VIDEO)

Izvor: Srna | Foto: sputnik.rs | Datum:25.08.2015.
Bez obzira na političku atmosferu, Međunarodna aviokosmička izožba "MAKS-2015" otvorena je za partnere, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na otvaranju u Žukovskom, gradu u Moskovskoj oblasti.

Putin otvorio izožbu "Bez obzira na tekuću međunarodnu političku atmosferu, `MAKS` će, kao i ranije, poslužiti kao efikasna platforma za ekspertsku razmjenu mišljenja, za razvoj proizvodne kooperacije i traženje novih partnera", rekao je Putin.

On je dodao da će u okviru ovog foruma biti zaključen niz ozbiljnih ugovora, između ostalog, o isporukama ruskog savremenog putničkog aviona "suhoj superdžet 100".

Putin je izjavio da će Rusija povećavati jedinstveni kosmički potencijal, jačati pozicije u sferi aviotehnike.

On je naglasio da je za to potrebno vršiti modernizaciju proizvodnje, povećanje kvaliteta i karakteristika proizvoda, prenosi "Sputnjik".

Prema njegovim riječima, Rusija namjerava da aktivnije promoviše ruske putničke i transportne avione na unutrašnjem i stranom tržištu.

U narednih pet dana na izložbi će, pored svih predstavnika ruske aviokosmičke industrije, svoje proizvode i dostignuća prikazati 156 stranih firmi iz 30 država.

Prvi put na sajmu, jednom od najvećih vazduhoplovnih sajmova i aeromitinga na svijetu, učestvovaće turska kompanija "Aselsan" i južnoafrička firma "Denel".




Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: