Putin: Pobjednička Rusija smeta saučesnicima nacista | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Putin: Pobjednička Rusija smeta saučesnicima nacista

Datum:18.03.2015.

Nedavni pokušaji da se prekroji istorija Drugog svjetskog rata i uloga Rusije u njemu nijesu ništa drugo nego cinične laži, čiji je cilj da se naša zemlja liši statusa pobjednika, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

On je rekao da „uvredljivo blaćenje čitave generacije ljudi koji su dali sve što su imali za ovu pobjedu i koji su se borili za mir u svijetu ima za cilj da naruši vlast i moralni autoritet moderne Rusije i liši je statusa pobjedničke zemlje uz sve međunarodne pravne posledice koje iz toga proizlaze„.

„Čovjek, ponekad, nema srca da prepriča sve te besramne zaključke koji nemaju nikakve veze sa istinom„, kazao je ruski predsjednik na sastanku odbora koji organizuje proslavu 70 godina od Dana pobjede 9. maja, prenosi Itar tas.

Putin je u januaru izjavio da su pokušaji da se prekroji istorija često vođeni željom da se sakrije sramota i saučesništvo sa nacistima.


Izvor: Agencije/IN4S portal


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: