PUTIN U LICE: Teroriste ID finansira 40 zemalja, među kojima i neke članice G20 | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

PUTIN U LICE: Teroriste ID finansira 40 zemalja, među kojima i neke članice G20

Izvor: Princip, Tass | Foto: Princip | Datum:17.11.2015.

Teroriste u Siriji finansira oko 40 zemalja, među kojima su i neke od članica G20, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Foto: Princip„Kako smo ustanovili, finansiranje dolazi iz 40 zemalja, među kojima su i neke zemlje članice G20“, rekao je Putin novinarima, dodajući da je ovo pitanje bila tema razgovora samita grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta u Antaliji u Turskoj.

Putin je rekao da je razgovarano o neophodnosti implementacije rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, usvojene na inicijativu Rusije, o sprečavanju finansiranja terorizma i ilegalne trgovine umjetnina koje su teroristi opljačkali na zaposjednutim teritorijama, prenijela je agencija Tass.

„Predočio sam primjere, bazirane na osnovu naših podataka o tome kako individue finansiraju različite jedinice Islamske države“, kazao je Putin.

Putin je istakao da je neophodno što hitnije obuzdati ilegalnu trgovinu nafte Islamske države.

„Pokazao sam našim kolegama fotografije koje jasno pokazuju nivo ilegalne trgovine nafte i naftnih derivata“, dodao je Putin.

Putin je rekao da sada nije pravo vrijeme za iznošenje procjena koja zemlja je više, a koja manje efikasna u borbi protiv Islamske države, naglasivši da je sada neophodan ujedinjeni međunarodni napor protiv terorističke grupe, prenijela je Raša tudej.

„Pojedine naoružane opozicione grupe smatraju da je moguće započeti aktivne operacije protiv Islamske države uz podršku Rusije. Spremni smo da pružimo takvu podršku iz vazduha“, naveo je Putin.

On je kazao da je neophodna podrška SAD, evropskih naroda, Saudijske Arabije, Turske i Irana.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: