Medvedev: Ankara brani ISIL zbog trgovine naftom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Medvedev: Ankara brani ISIL zbog trgovine naftom

Izvor: Russia Today | Foto: Sputnik/ Ekaterina Štukina | Datum:25.11.2015.
Neki turski zvaničnici imaju "direktan finansijski interes" u trgovini naftom sa terorističkom grupom islamske države, rekao je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i najavio je da je moguća ruska odmaza prema Turskoj zbog obaranja ruskog ratnog aviona u Siriji.

Dmitri Medvedev        Foto:  Sputnik/ Ekaterina Štukina -

"Turska akcije su de fakto zaštita islamske države", rekao je Medvedev.

"Ovo nije iznenađenje, s obzirom na informacije koje imamo o direktnom finansijskom interesu pojedinih turskih zvaničnika koji se odnose na nabavku naftnih derivata od ISIL-a.".

Prema riječima Medvedeva, Rusija razmatra otkazivanje nekoliko značajnih projekata sa Turskom i zabranu turskim kompanijama da rade sa ruskim tržištem. Rusija je već́ preporučila svojim građanima da ne idu Tursku navodeći kao razlog terorističke prijetnje.

Rusija bi mogla da  ukine projekat gasovoda , koji ima za cilj pretvaranje Turske u tranzitnu zemlja za ruski prirodni gas za Evropu , kao i izgradnju prve nuklearne elektrane u zemlji .


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: