Kina podržala Putina - dvije sile sve bliže | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Kina podržala Putina - dvije sile sve bliže

Izvor: B92 | Foto: Thinkstock | Datum:04.12.2015.
Kina podržava model evroazijske integracije koji je predložio predsjednik Rusije Vladimir Putin i koji uključuje inicijativu Pekinga, Ekonomski pojas puta svile.

Kina i Rusija   Foto: Thinkstock - "Što se tiče integracije Evroazijske ekonomske unije i Ekonomskog pojasa puta svile prema prijedlogu predsjednika Rusije, lideri te zemlje i Kine postigli su konsenzus", kazala je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing, a prenijela agencija Tas..

"To je važan strateški korak za ekonomsku saradnju zemalja regiona, kao i za ostvarivanje zajedničkog profita i napretka za države i narod regiona.

Kina je spremna da sarađuje sa svim stranama, uključujući Rusiju, na razvoju regionalne saradnje zasnovane na jednakosti, zajedničkim koristima i konsultacijama u okviru Šangajske organizacije za saradnju", navela je Hua.

Putin je u jučerašnjem obraćanju naciji pozvao kolege iz EAEU da pokrenu konsultacije sa članicama SCO i Asocijacije zemalja jugoistočne Azije  radi razvoja ekonomskog partnerstva.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: