Putin pozvao Jevreje da emigriraju u Rusiju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Putin pozvao Jevreje da emigriraju u Rusiju

Izvor: rs.sputniknews.com | Datum:20.01.2016.
Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Jevreje da emigriraju u Rusiju nakon što se predsjednik Evropskog jevrejskog kongresa Vjačeslav Kantor požalio da je status Jevreja u mnogim evropskim zemljama gori nego što je bio nakon Drugog svjetskog rata.

Ruski predsjednik Vladimir Putin Foto:  Sputnik/ Alekseй Nikolьskiй - “Vi ste oduvijek bili, ostajete, a nadam se ćete biti prijatelj jevrejskog naroda“, rekao je Kantor u razgovoru sa Putinom i dodao da je u Evropi sve više prisutniji antisemitizam zbog kojeg Jevreji polako napuštaju stari kontinent.

Pored toga, rekao je Kantor, Evropski jevrejski kongres podržava Rusiju u borbi protiv terorista ID jer “ruska avijacija ne brani samo interese Rusije, već i štiti Evropu“.

Istovremeno, Putin je rekao da je Evropski jevrejski kongres saveznik Rusije u borbi protiv antisemitizma i zahvalio se toj organizaciji zbog napora protiv glorifikacije nacizma.

“Vaša organizacija je jedna od najvećih nevladinih struktura koja se zajedno sa Rusijom bori protiv ksenofobije, antisemitizma i ekstremističkih pogleda na svijet. Takođe, vi ste naši saveznici u očuvanju sjećanja na katastrofalne posljedice Drugog svjetskog rata – katastrofa koja je izazvala najveću štetu čovječanstvu“, rekao je Putin.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: