Lavrov: Rusija spremna na prekid odnosa sa Evropskom unijom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Lavrov: Rusija spremna na prekid odnosa sa Evropskom unijom

Izvor: SRNA | Datum:12.02.2021.

Rusija je spremna na prekid odnosa sa Evropskom unijom ukoliko Brisel uvede sankcije koje će stvoriti rizik za osjetljive sfere ekonomije, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Naše polazište je da smo spremni na taj korak u slučaju da primijetimo, kao što smo to mogli da vidimo u više navrata ranije, da se pripremaju sankcije koje bi stvorile rizik za našu ekonomiju - istakao je Lavrov.

On je rekao i da Rusija ne želi da se izoluje od svijeta, ali da je potrebno biti spreman za najgori mogući scenario.

- Ako želiš mir, pripremaj se za rat - rekao je Lavrov.

Podsjetimo, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj nakon posjete Moskvi izjavio je da se Evropska unija i Rusija nalaze na istorijskoj prekretnici po pitanju međusobnih odnosa.

- Izbor koji učinimo će odrediti međunarodnu dinamiku snaga u ovom vijeku: da li će se EU kretati ka kooperativnijem ili polarizovanijem modelu u odnosima sa Rusijom, da li će se zasnivati na otvorenim ili zatvorenim društvima - rekao je Borelj prilikom podnošenja izvještaja evropskom parlamentu u vezi sa njegovom posjetom Rusiji 4-6. februara.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: