Čepurin: Zapad ne može da zavadi Srbe i Ruse | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Čepurin: Zapad ne može da zavadi Srbe i Ruse

Datum:11.04.2015.
Odluka Srbije da svoje vojnike pošalje na paradu u Moskvu pokazuje da dostojanstvo za Srbe nije prazna riječ, a pritisci Zapada, ma koliko bili jaki, ne mogu poremetiti bratske odnose Srbije i Rusije, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

U prazničnom intervjuu listu „Informer”, Čepurin je rekao da rusko rukovodstvo cijeni odluku Srbije da 9. maja prisustvuje vojnoj paradi na moskovskom Crvenom trgu, kojom se obilježava 70 godina pobjede nad fašizmom.

„Stav rukovodstva Srbije i predsjednika Nikolića, koji visoko cijenimo, pokazao je da dostojanstvo nije prazna riječ za Srbe. Kao što prazne riječi nisu ni istorijska svijest, zdrav razum i nacionalni interes”, precizirao je ruski ambasador.

Defilovaće ukupno 15.000 vojnika, što je za 4.000 ljudi više nego prošle godine. Biće prikazano 200 komada vojne tehnike”, rekao je ruski ambasador i dodao da će letjeti 150 aviona i helikoptera, a biće prikazani i i tenkovi najnovije generacije „Armata”.


Izvor: Agencije/IN4S portal


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: