Peskov: Odnosi Rusije i NATO vraćaju se u vrijeme hladnog rata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Peskov: Odnosi Rusije i NATO vraćaju se u vrijeme hladnog rata

Izvor: IN4S | Foto: IN4S | Datum:23.05.2016.

Situacija između Ruske Federacije i NATO-a vraća se u ono vrieme koje je odavno prošlo, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov upoređujući odnose RF i NATO-a sa periodom hladnog rata.

„Sudeći po retorici, ona se ubrzano vraća na ono vrijeme koje je, po nama, ostalo daleko iza nas, ali nažalost, suština NATO-a je da se on tako čvrsto drži te retorike, da smo pogriješili što smo mislili da je to ostalo u prošlosti“, izjavio je Peskov.

Moskva sa žaljenjem konstatuje liniju proširivanja prisustva NATO pored ruskih granica. To je razlog da Rusija preduzme određene korake za obezbjeđivanje svoje bezbjednosti, izjavio je Peskov.

„NATO je proizvod vremena sukoba. To je instrument stvoren za sukobe. Sporno je pitanje koliko jedan instrument koji je svojevremeno stvoren isključivo za sukobe može da doprinese opštoj stabilnosti i bezbednosti u Evropi.“

„Proširivanje vojnog prisustva NATO-a u blizini naših granica izaziva uznemirenost u Moskvi, a istovremeno je i razlog za prilično predvidljive, postojane i sistematske korake Moskve za obezbeđivanje sopstvenih interesa i svoje bezbednosti“, rekao je Peskov novinarima.

 


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: