Čekaju se naredni potezi Moskve, pomno se prate dešavanja na tržištu gasa | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Čekaju se naredni potezi Moskve, pomno se prate dešavanja na tržištu gasa

Izvor: RTRS | Datum:23.02.2022.

Savjet Federacije odobrio je u utorak zahjev Vladimira Putina da šalje vojsku u inostranstvo, a ruski predsjednik je rekao da "ne kaže da će odmah slati vojsku u Donbas". Ukrajinski predsjednik najavio je da će regrutovati rezreviste, ali da neće biti opšte mobilizacije. SAD i EU su uvele sankcije Rusiji. Pomno se prate dešavanja na tržištu gasa.


 

Nakon što je Savet Federacije odobrio zahtjev Vladimira Putina da rasporedi vojnike u inostranstvu, ruski predsjednik je rekao da to ne namerava da uradi odmah i da će odluka zavisiti od stanja na terenu.

Putin je rekao i da sporazum iz Minska više ne postoji i da više nema šta da se ispuni.

Reagovao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski - najavio je d aće regrutovati rezerviste, ali i da neće biti opšte mobilizacije.

Jučerašnji dan je protekao i u znaku uvođenja sankcija. Na ovakav potez odlučile su se Evropska unija, Velika Britanija, Sjedinjene Države, a na udaru je i "Severni tok 2".

Naime, njemački kancelar Olaf Šolc stavio je na čekanje certifikaciju gasovoda, napravljenog da doprema ruski gas u Njemačku. Nakon toga je reagovao Dmitrij Medvedev - poručio je Evropljanima da će uskoro plaćati 2.000 evra za 1.000 kubnih metara gasa.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je da je EU i dalje previše zavisna od ruskog gasa.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: