IZ ČASA U ČAS: Nemirna noć, eksplozije u Donjecku i Lugansku (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

IZ ČASA U ČAS: Nemirna noć, eksplozije u Donjecku i Lugansku (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:23.02.2022.

Tokom noći, opet su se čule eksplozije u Donjecku i Lugansku.
 
Prema prvim informacijama eksplozija u Donjecku dogodila se na teritoriji televizijskog centra. Žrtava nije bilo.

U Lugansku je eksplozija odjeknula sa lokacije depoa trolejbusa, saopštile su vlasti Luganske narodne republike, prenosi Tas.

Iz LNR su saopštili i da su u granatiranju od strane ukrajinskih snaga bezbjednosti poginula dva civila.

08.31 - Ruska Federacija je DNR i LNR priznala u trenutnim granicama, rekao je novinar Danijel Simić, koji svakodnevno izvještava za RTRS iz Rostova.

08.29 - Rusija će adekvatno odgovoriti na paket ekonomskih sankcija koje joj je Kanada uvela, i to po principu reciprociteta, rekao je ruski ambasador u Otavi Oleg Stepanov.

- Očigledno je da će Rusija odgovoriti. Odgovor će biti po principu reciprociteta koji postoji u diplomatskoj transnacionalnoj praksi - naveo je Stepanov.

08.16 - LNR: Ukrajinska vojska je 114 puta proteklog dana prekinula režim prekida vatre.

08.04 - Više od 31.000 djece evakuisano je iz Donbasa u Rusiju, saopštila je potpredsjednica Državne dume Ana Kuznjecova.

07.45 - DNR: Proteklog dana ukrajinska vojska je 66 puta prekršila režim prekida vatre

07.33 - Ministarstvo za vanredne situacije je spremno da reaguje na svaku promjenu situacije u DNR i LNR, saopštio je novinarima vršilac dužnosti ministra za vanredne situacije Rusije Aleksandar Čuprijan.

07.24 - U Ukrajinu je stigao još jedan avion sa vojnom pomoći, saopštila je ministarka odbrane Kanade Anita Anand.

- Danas su naše Oružane snage Kanade obavile drugu isporuku vojne pomoći za podršku naših ukrajinskih partnera - napisala je ministarka na tviteru.

07.16 - Ukrajinska vojska granatirala je mjesto Spartak unutar Donjecke Narodne Republike, saopštio je Zajednički centar za kontrolu prekida vatre.

Kako se navodi, ispaljeno je pet mina kalibra 82 milimetra.

Vlasti DNR nisu saopštile da li je u granatiranju bilo povrijeđenih ili stradalih, kao ni da li je napravljena materijalna šteta.

07.07 - Vlasti Australije odlučile su da uvedu sankcije Rusiji nakon priznanja nezavisnosti LNR i DNR, saopštio je premijer te zemlje Skot Morison.

Kako je rekao, ta odluka Rusije je apsolutno neprihvatljiva.

- Vlada Australije će uvesti sankcije protiv čitavog niza ruskih zvaničnika koji su odgovorni za agresiju na Ukrajinu. Proširićemo sankcije i na one iz LNR i DNR - kazao je on.

07.02 - Sankcije koje Zapad uvodi Rusiji će udariti po džepovima Amerikanaca, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Kako je rekao, američki građani će osjetiti rast cijena zbog tih ekonomskih mjera koje američka vlast uvodi Rusiji.

Govoreći o krizi u Ukrajini, Antonov je rekao da SAD nisu učinile ništa kako bi nagovorile Kijev da ispune obaveze Minskih sporazuma, štaviše, podržavali su ukrajinski režim da ništa po tom pitanju ne učine.

07.00 - Premijer Japana Fumio Kisida izjavio je da njegova zemlja uvodi sankcije LNR i DNR nakon što je Rusije priznala te dvije samoproglašene republike Donbasa.

- Odlučili smo da uvedemo sankcije. Obustavljamo izdavanje viza i zamrzavamo kapital svim predstavnicima te dvije republike. Takođe, zamrzavamo izvoz i uvoz sa tim republikama - kazao je on.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: