Rusija proslavlja Dan zaštitnika otadžbine (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Rusija proslavlja Dan zaštitnika otadžbine (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:23.02.2022.

U Rusiji se danas obilježava Dan zaštitnika otadžbine. Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Rusima praznik i podsjetio na tešku međunarodnu situaciju. 
- Vidimo koliko je kompleksna međunarodna situacija, kakve opasnosti kriju postojeći izazovi kao što su narušavanje sistema kontrole naoružanja ili vojna aktivnost bloka NATO - rekao je Putin.

On je istakao da će Rusija nastaviti da štiti interese države i bezbjednost građana.

- Ponavljam: interesi Rusije, bezbjednost naših građana za nas su bezuslovni. Stoga ćemo nastaviti da razvijamo, unapređujemo vojsku i flotu - dodao je ruski lider.

Iznenadne provjere i redovne vojne vežbe velikih razmjera pokazali su da su obučenost i koordinacija jedinica i formacija ruske vojske ozbiljno poboljšani, primjetio je ruski predsjednik.
 
- Tokom operacije u Siriji u praksi su dokazali da su u stanju da rješavaju najsloženije zadatke - dodao je Putin.

Istovremeno je istakao da se na borbenom dežurstvu nalazi oružje kome nema ravnog u svijetu.
 
Putin je naglasio da vjeruje u ruske vojnike i oficire, u njihov visoki profesionalizam, hrabrost i pouzdanost, u to da će štititi mir i spokoj ruskih građana, da će braniti nacionalne interese Rusije. Poželio im je zdravlja i uspjeha u službi, a takođe je uputio najbolje želje njihovim porodicama i bližnjima.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video u čast Dana zaštitnika otadžbine. U prazničnom snimku našli su se brojni kadrovi sa vojnih vježbi ruske vojske: rad specijalnih snaga, lansiranje raketa sa brodova i podmornica, masovni desant Vazdušno-desantnih snaga i, naravno, avioni koji paraju rusko nebo.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: