MIP Rusije: Prekid diplomatskih odnosa - logičan zaključak rusofobne politike Kijeva | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

MIP Rusije: Prekid diplomatskih odnosa - logičan zaključak rusofobne politike Kijeva

Izvor: RTRS | Datum:24.02.2022.

Odluka Kijeva da prekine diplomatske veze sa Moskvom je logičan zaključak rusofobne politike Ukrajine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ministarsvo inostranih poslova Rusije (Foto: MID Rossii)        Foto: Facebook
U saopštenju je naglašeno da pogoršanje diplomatskih veza dvije zemlje nije izbor Rusije.

Saopštenje je izdato nakon što je predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski ranije danas izjavio da je od ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova dobio zahtjev da prekine diplomatske odnose sa Rusijom.

Današnji komentari uslijedili su nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin juče saopštio da je Moskva započela vojnu operaciju u Ukrajini, na zahtjev samoproglašenih republika u Donbasu, koje su tražile pomoć ruske države, podsjeća Sputnjik.

Putin je naglasio da je cilj operacije zaštita naroda koji je "osam godina izložen maltretiranju i genocidu koje vrše vlasti u Kijevu", te da zbog toga Moskva želi da demilitarizuje Ukrajinu i da eliminiše "uticaj nacističkog razmišljanja".

Ruski lider naglasio je da Moskva želi da pred lice pravde izvede sve one koji su počinili zločine protiv mirnih građana, uključujući državljane Ruske Federacije.

Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo je da ruske snage ne vrše napade na ukrajinske gradove i da su meta ruskih napada objekti vojne infrastrukture, koji se gađaju veoma preciznim oružjem koje ne predstavlja prijetnju za civilno stanovništvo.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: