Zaharova: Ovo nije početak rata već pokušaj da se spriječi globalni rat | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Zaharova: Ovo nije početak rata već pokušaj da se spriječi globalni rat

Izvor: RTRS | Datum:24.02.2022.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući situaciju oko Ukrajine, izjavila da ovo nije početak rata, već pokušaj da se spriječi globalni rat.


 

- Ovo nije početak rata. To je prvo i jako važno. Naši pokušaji idu u smjeru da spriječe pokušaj da sve ovo preraste u globalni rat. I drugo, ovo je kraj rata - kazala je ona.

Zaharova je istakla i da Moskvu ne treba nagovarati da vodi dijalog, jer su tu mogućnost prije svega odbacile Amerika i Francuska.

- Nakon Ženeve pregovore je trebalo održati u Parizu. Međutim, Pariz je odustao od vođenja pregovora i od svih posredničkih angažovanja uprkos insistiranjima predsjednika Francuske Emanuela Makrona. Ne treba nas da nagovarate na dijalog, mi uvijek koristimo tu priliku. Tako da oni koji danas odluče da govore o tome ko je pustio niz vodu diplomatski proces, moraju da znaju da su ti heroji Vašington i, nažalost, Pariz - dodala je Zaharova.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: