Rusija zatvorila nebo za 36 država | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Rusija zatvorila nebo za 36 država

Izvor: RTRS | Datum:28.02.2022.

Rusija zatvara nebo za Njemačku, Španiju, Italiju, Francusku i još 23 zemlje kao recipročne mjere, saopštila je Rosaviacija.


 
- U skladu sa normama međunarodnog prava, kao odgovor na zabranu evropskih država da obavljanje letova civilnih aviona kojima upravljaju ruski avioprevoznici i/ili su registrovani u Rusiji, uvedeno je ograničenje na letove avio-prevoznika 36 država - navodi se u saopštenju.
 
Kako je precizirano, ograničenja će uticati na avio-prevoznike sljedećih zemalja: Austriju, Albaniju, Angvilu, Belgiju, Bugarsku, Britanska Djevičanska Ostrva, Veliku Britaniju, Mađarsku, Njemačku, Gibraltar, Grčku, Dansku (+ Grenland, Farska Ostrva, Teritorijalno more ), Džersi, Irsku, Island, Španiju, Italiju, Kanadu, Kipar, Letoniju, Litvaniju, Luksemburg, Maltu, Holandiju, Norvešku, Poljsku, Portugaliju, Rumuniju, Slovačku, Sloveniju, Finsku, Francusku, Hrvatsku, Češku Republiku, Švedsku i Estoniju.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: