Lavrov: Slanje mirovnih snaga značilo bi direktan sukob NATO i Moskve | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Lavrov: Slanje mirovnih snaga značilo bi direktan sukob NATO i Moskve

Izvor: RTRS | Datum:23.03.2022.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da bi slanje mirovnih snaga u Ukrajinu moglo da dovede do direktne konfrontacije između Rusije i NATO.

 


 

Poljska je prošle nedjelje saopštila da će zvanično podnijeti prijedlog za mirovnu misiju u Ukrajini na sljedećem samitu NATO.

- Nadam se da razumiju o čemu govore. To će biti direktan sukob između ruskih i oružanih snaga NATO-a za koji su svi ne samo pokušavali da ga izbjegnu, već su rekli da u principu ne treba da se dogodi - rekao je Lavrov osoblju i studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose.

Moskva je optužila Kijev da odugovlači mirovne pregovore dajući predloge neprihvatljive za Rusiju. Ukrajina je rekla da je spremna na pregovore, ali da se neće predati niti prihvatiti ruske ultimatume.

Lavrov je rekao da ukrajinske vlasti odustaju od sopstvenih prijedloga na pregovorima, što otežava postizanje iskora.

- Pregovori su počeli, teški su jer ukrajinska strana stalno mijenja mišljenje i odustaje od sopstvenih prijedloga - rekao je Lavrov.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: