Lavrov: Zapad objavio sveopšti rat Moskvi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Lavrov: Zapad objavio sveopšti rat Moskvi

Izvor: RTRS | Datum:25.03.2022.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je Zapad objavio hibridni, sveopšti rat Rusiji, prenosi "Sputnjik".
 

Danas nam je objavljen pravi hibridni rat, totalni rat. Ovaj izraz, koji je koristila nacistička Njemačka, sada koriste mnogi evropski političari kada objašnjavaju šta žele da urade Ruskoj Federaciji. A njihovi ciljevi se ne kriju, odnosno da unište, slome, da uguše rusku ekonomiju i Rusiju u cjelini - rekao je Lavrov.

Prema riječima ministra spoljnih poslova, želja SAD i njenih zapadnih saveznika da zadrže svoju dominaciju u međunarodnim poslovima i vrate se unipolarnom svjetskom poretku su "iluzije".

- Želja Zapada da zadrži svoju dominaciju u međunarodnim poslovima, da potčini sve i svakoga i vrati se unipolarnom svijetu – to su, naravno, iluzije - rekao je Lavrov u Moskvi, na skupu koji je organizovala Fondacija "Gorbačov".

On je dodao da su napori Zapada da održi svoju hegemoniju "milom ili silom, više silom", uzrok "ozbiljnih tenzija u međunarodnim odnosima".

- A tome se možemo suprotstaviti samo zajedno sa našim partnerima i saveznicima - istakao je Lavrov.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: