Lavrov: Moskva zabrinuta zbog planova ''Islamske države'' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Lavrov: Moskva zabrinuta zbog planova ''Islamske države''

Izvor: RTRS | Datum:31.03.2022.

Moskva je zabrinuta zbog planova terorista "Islamske države" da "izvezu" nestabilnost u Centralnu Aziju i Rusiju, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


 

- Posebno smo zabrinuti zbog planova "Islamske države" i njihovih pristalica i sljedbenika da destabilizuju centralnoazijske nacije i prenesu nestabilnost u Rusiju - rekao je Lavrov na trećem ministarskom sastanku država koje se graniče sa Avganistanom.

On je, takođe, izrazio zabrinutost zbog koncentracije jedinica "Islamske države" u blizini avganistansko-tadžikistanske i avganistansko-uzbekistanske granice.

Lavrov je juče doputovao u kineski okrug Tunsi na razgovore sa svojim kolegom u okviru dvodnevne posjete toj azijskoj zemlji.

On je kineskog ministra spoljnih poslova Vanga Jia informisao o toku ruske specijalne operacije u Ukrajini i dinamici razgovora sa Kijevom.

Diplomate su ukazale na kontraproduktivnost nezakonitih jednostranih sankcija koje su SAD i njeni saveznici uveli Rusiji, podsjeća Sputnjik.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: