Organizacija, predvođena Rusijom, spremna da odgovori na širenje NATO | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Organizacija, predvođena Rusijom, spremna da odgovori na širenje NATO

Izvor: RTRS | Datum:23.05.2022.

Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbjednosti sposobna je da adekvatno odgovori na moguće širenje NATO, izjavio je generalni sekretar ODKB Stanislav Zas.


 

Generalni sekretar postsovjetskog bezbjednosnog bloka, predvođenog Rusijom, upozorio je da će širenje NATO dovesti do porasta tenzija i ocijenio da ni na koji način neće pomoći da se osigura bezbjednost država članica.

- Prirodno, mi ovo proširenje posmatramo kao plodno tlo za zaoštravanje tenzija i dalju militarizaciju regiona. Ustvari, to neće pomoći jačanju bezbjednosti, uključujući države članice NATO - rekao je Zas za televiziju Bjelorusija-1.

On je dodao da ODKB ima dovoljno snaga da odgovori na moguće prijetnje i istakao da pitanje jačanja potencijala sada nije na dnevnom redu, prenosi TASS.

ODKB je regionalna međunarodna organizacija, nastala na prostoru bivšeg SSSR-a, koja se bazira na bezbjednosno-vojnoj saradnji.


 
 


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: