Matvijenko: Ukrajina je prešla crvenu liniju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Matvijenko: Ukrajina je prešla crvenu liniju

Izvor: RTRS | Datum:27.06.2022.

Pregovori Rusije i Ukrajine mogu se voditi samo ako Kijev prihvati uslove Moskve, izjavila je predsjednica Savjeta Federacije Valentina Matvijenko.


 

- Naravno, da je Zapad htio, stavio bi Kijev za pregovarački sto i naterao ih da zaključe mirovni sporazum. Imali su sasvim druge ciljeve, druge zadatke. A danas je to već svima očigledno. Ipak, Rusija nije izbegavala pregovore, mi smo počeli pregovore sa Ukrajinom - rekla je Matvijenkova televiziji STV.

Ona je objasnila da bi pregovori trebalo da se odvijaju pod "realnim uslovima".

- Oni su poznati. I mi smo ih javno objavili. To su uslovi koji su saopšteni u ciljevima specijalne vojne operacije i, naravno, Rusija neće pregovarati ni pod kakvim drugim uslovima, jer je Ukrajina ta koja je prešla crvenu liniju - dodala je Matvijenko.

U Ukrajini se, prema njenim riječima, kolektivni Zapad bori protiv Rusije.

- Ako govorimo o tome šta se dešava u Ukrajini, nije Rusija ta koja ratuje. To je kolektivni Zapad, NATO je taj koji ratuje sa Rusijom rukama Ukrajinaca. Zato smo morali učinimo sve da zaštitimo svoj suverenitet i našu bezbjednost. Rusija je i dalje spremna za pregovore, ali ne deklarativne, bez upuštanja u dokonu priču, ne izmišljajući bilo kakve šeme, teme koje mogu da odugovlače pregovore. Jasno i precizno izloženi naši uslovi moraju biti prihvaćeni. I to će postati osnova za pregovore, tokom kojih se mogu precizirati nijanse i tako dalje - naglasila je predsjednica Savjeta Federacije Rusije.

Matvijenko je rekla da su uslovi Rusije važni i za evropsku stabilnost uopšte.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: