Dodik: Uspješni sastanci u Rusiji; Srpska neće ostati sama (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Dodik: Uspješni sastanci u Rusiji; Srpska neće ostati sama (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:27.05.2023.

Sastanci u Rusiji su bili uspješni i Republika Srpska je pokazala svoj značaj, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je poručio da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao više od sat vremena.

- Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika - rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da taj neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja Srpskoj, pa i oko imovine.

- Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta - jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i Srpska neće ostati sama - naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je napomenuo da je "Rusija garant Dejtonskog sporazuma i da je ona uvijek čula naš glas i jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu". 


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: