Putin: Svako ko je podigao oružje protiv vojske je izdajnik (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Putin: Svako ko je podigao oružje protiv vojske je izdajnik (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:24.06.2023.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u obraćanju javnosti poručio da je svako ko je podigao oružje protiv vojske izdajnik.


Istakao je da su oružane snage dobile sve neophodne naredbe i zatražio od pripadnika grupe "Vagner" da obustave svoje kriminalne akcije.

- Rusija vodi najtežu borbu za svoju budućnost. Svaki sukob mora biti odbačen tokom specijalne operacije u Ukrajini, a svi koji učestvuju u pokušaju pobune biće kažnjeni pred zakonom i narodom - poručio je Putin.

Ruski predsjednik je rekao da svaki nemir predstavlja pretnju i da će akcije Rusije biti teške i naglasio da je posebno teška situacija u Rostovu na Donu.

- Oružane snage Rusije dobile su neophodnu naredbu da neutrališu organizatore pobune. Prevazićemo sva iskušenja i postati još jači - rekao je Putin i pozvao sve da se odupru oružanoj pobuni.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) pokrenula je postupak protiv šefa privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune, saopštio Nacionalni antiteroristički komitet Rusije. Prigožin se trenutno nalazi u Rostovu-na-Donu i poručuje da ministar Sergej Šojgu treba da dođu kod njega na razgovor.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: