Rusija: Situacija u Rostovu na Donu mirna | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Rusija: Situacija u Rostovu na Donu mirna

Izvor: Agencije | Datum:25.06.2023.

Situacija u Rostov na Donu kod štaba Južne vojne oblasti jutros je mirna i nastavljen je normalan saobraćaj nakon odlaska snaga ruske paravojne grupe "Vagner".


Pripadnici "Vagnera" su tokom noći sa petka na subotu zauzeli štab Južne vojne oblasti Oružanih snaga Ruske Federacije.

Neposredno prije toga šef "Vagnera" Evgenij Prigožin je objavio audio-snimke na društvenim mrežama, tvrdeći da su ruske snage granatirale položaje njegovih jedinica, što je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije negiralo.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je postupke pripadnika "Vagnera" nazvao "kriminalnom avanturom" i pokrenut je krivični postupak protiv Prigožina zbog organizacije oružane pobune.

Juče tokom dana je iz kancelarije predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka saopšteno da je nakon razgovora Prigožin prihvatio prijedlog o obustavi kretanja "Vagnerovih" snaga u Rusiji i preduzimanju koraka za deeskalaciju situacije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objavio je sinoć da će Progožin otići u Bjelorusiju i da su odbačene optužbe protiv njega. 


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: