Putin: Rusija doprinijela opštem razoružanju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Putin: Rusija doprinijela opštem razoružanju

Datum:28.04.2015.

Rusija je doprinijela opštem i potpunom razoružanju i namjerava da nastavi rad u tom pravcu, kaže se u obraćanju predsjednika Rusije Vladimira Putina Konferenciji za praćenje implementacije Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja (START).

Rusija redovno ispunjava sve tačke iz START-a, uključujući član 6. Mi smo smanjili svoj nuklearni potencijal do minimuma, što predstavlja značajan doprinos opštem i potpunom razoružanju. Planiramo da nastavimo rad u ovom pravcu i održimo ravnotežu između razvoja ’mirnodopskog atoma‘ i učvršćivanja režima neširenja, uključujući sistem garancija ’IAEA‘“, kaže se u obraćanju Putina, poslatom u sjedište Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Raspoloženi smo za tijesnu saradnju sa svim zainteresovanim stranama radi stvaranja savremene, stabilne i sigurne arhitekture saradnje u oblasti nuklearne energetike“, navodi se u pismu.

„Očekujem da će tokom konferencije biti potvrđena spremnost svih država-učesnica START-a da se jasno pridržavaju obaveza koje su na sebe preuzele. To će, bez sumnje, biti važan faktor jačanja mira, bezbjednosti i stabilnosti na cijeloj planeti“, navodi se u pismu predsjednika Rusije.

Sporazum o neširenju nuklearnog oružja izglasala je 12. juna 1968. godine Generalna skupština UN.


Izvor: Agencije/IN4S portal

Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: