Treći dan glasanja na predsjedničkim izborima u Rusiji; I u Sarajevu otvoreno biračko mjesto | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Treći dan glasanja na predsjedničkim izborima u Rusiji; I u Sarajevu otvoreno biračko mjesto

Izvor: RTRS | Foto: Izbori u Rusiji (Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY) | Datum:17.03.2024.

U Rusiji je počeo treći i posljednji dan predsjedničkih izbora.
 

 


Do danas je na birališta izašlo više od polovine građana, izlaznost je na kraju drugog dana bila 58,75 odsto. Ovo su prvi predsednički izbori na kojima glasaju i stanovnici novih ruskih regiona ─ Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Prvi glasači na izborna mjesta izašli su u petak na Dalekom istoku, nakon čega su biračka mesta počela da se postepeno otvaraju i širom zemlje.

Građani biraju između četiri kandidata – pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na spisku kandidata su i lider desničarske Liberalno-demokratske partije Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju "Novi ljudi".

Svoje biračko pravo prvog dana glasanja iskoristili su Putin, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i patrijarh Kiril.

Izbore prati više od 700 međunarodnih posmatrača iz 106 zemalja, uprkos velikom pritisku sa Zapada.


 

U ruskoj Ambasadi u Sarajevu danas je organizovano glasanje za predsjednika Rusije.

Glasanje će biti održano u prostorijama Ambasade od 8.00 do 20.00 sati.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: