CIK Rusije: Hvala Zapadu što nas je ujedinio | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

CIK Rusije: Hvala Zapadu što nas je ujedinio

Izvor: RTRS | Foto: Izbori u Rusiji (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) | Datum:17.03.2024.

Hvala Zapadu što nas je ujedinio, izjavila je predsjednik Centralne izborne komisije Rusije Ela Pamfilova, komentarišući visok odziv birača na izborima za predsjednika Rusije u inostranstvu.
 

 


 

 

Želim da se zahvalim Zapadu, on nas je ujedinio. Još bolje smo razumjeli koliko je trenutno važno da budemo zajedno, znate, što je veći pritisak na nas, to se više odupiremo - rekla je Pamfilova novinarima, komentarišući rast izlaznosti glasača u poređenju sa predsjedničkim izborima 2018. godine.

Ona je takođe dodala da je izborni sistem Rusije ozbiljno unaprijeđen u smislu primjene inovativnih tehnologija tokom posljednjih godina.

U Rusiji se od 15-17. marta održavaju predsjednički izbori. Ovo su prvi predsjednički izbori na kojima glasaju i stanovnici novih ruskih regiona ─ Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Građani biraju između četiri kandidata – pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na spisku kandidata su i lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju "Novi ljudi".


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: