Putin: SAD žele da prošire svoju jurisdikciju na ceo svet | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Putin: SAD žele da prošire svoju jurisdikciju na ceo svet

Datum:28.05.2015.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je čudnim hapšenja zvaničnika FIFA-e izvedeni po nalogu američke strane koja pokušava da raširi svoju jurisdikciju na druge zemlje.

U sredu je objavljeno da je niz visokih činovnika FIFA-e bio uhapšen u Cirihu pod optužbom za korupciju. Vrhovni tužilac SAD je saopštio o korupciji velikih razmera u FIFA-i tokom dve poslednje decenije oko kandidatura za šampionat sveta, merketinške ugovore i prava na prenose utakmica. Optužbe uključuju prevare, reket i pranje novca.

„Što se tiče izvedenih hapšenja, to liči, u najmanju ruku, veoma čudno, jer su hapšenja izvršena na zahtev američke strane pod optužbom za korupciju“, rekao je Putin, odgovarajući na pitanje novinara o istrazi u FIFA-i, koju sprovode SAD i Švajcarsku.

Radi se o međunarodnim zvaničnicima. „Može se pretpostaviti da je neko od njih nešto prekršio, ja ne znam, ali tačno znam da SAD nema nikakve veze sa tim. Oni, ovi činovnici, nisu građani SAD i ako se neki događaj desio, to se nije desio na teritoriji Sjedinjenih Država i SAD nemaju nikakve veze sa tim. To je još jedan pokušaj da rašire jurisdikciju na druge države“, dodao je predsednik.


Izvor: Agencije

Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: