Berluskoni za ukidanje sankcija Rusiji | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Berluskoni za ukidanje sankcija Rusiji

Izvor: AGENCIJE | Datum:11.06.2015.

Poslanici partije „Naprijed Italija“ namjeravaju da u četvrtak u italijanskom parlamentu pokrenu inicijativu za ukidanje sankcija Rusiji, izjavio je lider partije Silvio Berluskoni nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Sjutra ćemo predstaviti projekat rezolucije kojim se Vlada poziva da ne produžava sankcije Rusiji. Te sankcije nanose štetu našim interesima i nose veoma značajne gubitke“, izjavio je Berluskoni.

„Osim toga, želimo da italijanska Vlada preuzme na sebe obavezu da ubijedi što više evropskih zemalja da prate ovaj primer, kao i da ubjede naše američke prijatelje da je nemoguć povratak u atmosferu Hladnog rata“, naglasio je bivši premijer Italije.

Berluskoni je naveo da pripada generaciji Evropljana koji su preživjeli sukob dveju nuklearnih sila, od kojih je svaka deset puta mogla da uništi čitavo stanovništvo na planeti svojim nuklearnim arsenalom.

Kada smo 2002. godine uspjeli da zaključimo sporazum između NATO-a i Rusije — upravo danas smo se ja i Putin podsećali toga — stavili smo tačku na ovu noćnu moru“, naglasio je poznati političar. On je pozvao na povratak zdravog razuma u politici i odnosa sa Rusijom koji su doveli do pretvaranja G7 u G8.

Takvi odnosi su važni za saradnju u globalnom smislu“, izjavio je Berluskoni.

Bivši premijer je veoma pozitivno ocijenio samu činjenicu posjete šefa ruske države Italiji i naveo da je sa njim u stalnom kontaktu. Prema njegovim riječima, on sam namjerava uskoro da posjeti Moskvu.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: