Desničari u EP osnivaju grupu "Evropa, država i sloboda" | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Desničari u EP osnivaju grupu "Evropa, država i sloboda"

Izvor: Politika | Foto: REUTERS | Datum:16.06.2015.
Partije krajnje desnice iz Francuske, Holandije i Italije saopštile su u ponedjeljak da imaju dovoljno podrške da oforme grupu anti-Evropska Unija u Evropskom parlamentu, mada za sada nije jasno ko bi ušao u nju.

Marin Lepen - Foto: REUTERS

Anti-imigracioni i anti-evro Nacionalni front Marin le Pen, saopštio je da će oformiti grupu pod nazivom “Evropa država i sloboda“, nakon što to nije uspio prije godinu dana, što će im donijeti ekstra fondove, službenike i “težinu“ u skupštini EU, prenio je Rojters.

“U utorak u Briselu predstaviću našu grupa 'Evropa država i sloboda'“, objavila je Le Pen na svom Tviter nalogu, po uzoru na slične tvitove svojih saveznika, uključujući lidera holandske Partije slobode Gerta Vildersa.

Očekuje se da će Le Pen i Vilders danas održati konferenciju za novinare na tu temu.

Pobjede nacionalista, evroskeptičnih partija prije godinu dana na izborima u Evropskom parlamentu, zaprepastile su političare centra u EU i dovele do pomijeranje snaga nakon čega se teže usvajaju zakoni.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: