Morales: Evropa da se oslobodi "američke dominacije i diktata MMF-a" | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Morales: Evropa da se oslobodi "američke dominacije i diktata MMF-a"

Izvor: SRNA | Datum:16.06.2015.
Bolivijski predsjednik Evo Morales poziva Evropu da se oslobodi "američke političke dominacije i diktata MMF-a". On žali zbog činjenice da "neke zemlje, umjesto da se oslobode okova imperijalizma Sjeverne Amrike, i dalje žive u podređenom položaju".

- Volio bih sklopiti savez sa Evropom da se zajedno otrgnemo dominaciji imperijalizma i kolonijalnog mentaliteta, koji žudi za hegemonijom - poručuje bolivijski predsjednik.

Morales ocjenjuje da u Južnoj Americi sve ide dobro i navodi da Bolivija pokazuje znatan ekonomski rast, zahvaljujući političkoj nezavisnosti.

- SAD više ne vladaju našom zemljom putem svoje ambasade i više ne mogu da donose odluke za nas. Ni MMf ne odlučuje o našem ekonomskom sektoru - ističe Morales.

On napominje da "sve veći broj Evropljana, zbog velike nezaposlenosti, dolazi da živi u Latinsku Ameriku" - prenose portali.

Bolivijski predsjednik je zvaničnoj posjeti Briselu, gdje se sastao sa zvaničnicima EU.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: