Puškov: Rezolucija služila za zaoštravanje situacije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Puškov: Rezolucija služila za zaoštravanje situacije

Izvor: SRNA | Datum:14.07.2015.
Rusija je blokirala rezoluciju o Srebrenici jer ona ne pomaže stabilizaciji na Balkanu i prebacuje odgovornost za zločine iz 90-ih godina samo na jednu stranu, izjavio je šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov.

Aleksej Puškov - "Zašto Rusija nije podržala tu rezoluciju? Upravo zato što takva rezolucija služi za zaoštravanje situacije, a ne za stabilizaciju na Balkanu. Zato što se iz svih tih događaja koji se dešavaju i gde se zaista vrši genocid, iz nekog razloga, bira jedno i definiše se genocidom sa savršeno jasnim političkim razlozima", izjavio je Puškov na konferenciji za novinare u Međunarodnoj informativnoj agenciji "Rusija sevodnja".

Puškov je istakao da Rusija, kao ni Srbija ne poriče da je to bio zločin protiv muslimanskog stanovništva u Srebrenici, nego da se ne slažu sa formulacijom "genocida".

"Ne slažemo se jer su u godinama rata u Jugoslaviji genocid vršili, tačnije etnička čišćenja i ubistva po nacionalnoj pripadnosti, sve strane", rekao je Puškov.

On je istakao da je stoga potrebno staviti odgovornost na sve strane, prenosi "Sputnjik".

"To treba učiniti upravo iz razloga dvojnih standarda, tradicionalnih za Zapad, jer će rezolucija samo destabilizovati situaciju. Mi smo to videli kada je Aleksandar Vučić krenuo na ceremoniju vezanu za tragične događaje, dočekali su ga kamenjem, zamaskiravaju se zločine jednih i, iz nekog razloga, izdvajaju zločini samo jedne strane. Iz tog razloga mi smo odbili da priznamo rezoluciju", zaključio je Puškov.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: