NATO i Rusija bili na ivici rata 66 puta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

NATO i Rusija bili na ivici rata 66 puta

Izvor: Srna | Datum:28.08.2015.
Za godinu i po dana NATO i Rusija bili su na ivici rata 66 puta, pa je potrebno da usuglase nova pravila o provođenju vojnih vježbi kako bi se izbjegli vojni sukobi, navodi "Dejli mejl".

Nato i Rusija (ilustracija) - Grupa bivših ministara vanjskih poslova i odbrane raznih zemalja upozorava da postoji velika vjerovatnoća od "opasne greške ili slučajnosti, koja može dovesti do intenziviranja krize ili čak direktnog vojnog sukoba".

U studiji bivših ministara napominje se da NATO u ovoj godini planira 270 manevara, dok je Rusija objavila da će provesti četiri hiljade vježbi!

Moskva "nervira" evropske zemlje šaljući sve češće svoje lovce u blizinu baltičkih i skandinavskih država.

Vašington i NATO kritikuju ovakve akcije, tvrdeći da one ugrožavaju civilni saobraćaj.

Moskva odgovara da - radi ono što su i SAD radile proteklih deset godina.

Bivši ministri pozivaju Moskvu i NATO da organizuju susret na višem nivou i razgovaraju o međusobnoj komunikaciji u vazduhu i na vodi.

Vlasti SAD i Kine već su zaključile sličan sporazum, koji nalaže izbjegavanje imitacije borbenih akcija u bizini vojnih brodova i aviona druge strane.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: