AMBASADOR SIRIJE: Putin raskrinkao licemerje Zapada | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

AMBASADOR SIRIJE: Putin raskrinkao licemerje Zapada

Izvor: rs.sputniknews.com | Foto: rs.sputniknews.com | Datum:29.09.2015.

Foto: rs.sputniknews.com

Ruski predsednik ispravno shvata događaje na Bliskom istoku, a u svom istupanju na generalnoj debati zasedanja Generalne skupštine UN vrlo jasno je raskrinkao licemernu politiku Zapada prema Siriji, izjavio je danas stalni predstavnik Sirije pri Svetskoj organizaciji Bašar Džafari.

„Sve je vrlo pravilno analizirao, rastavio na slojeve ono što se dešava. On zna prave razloge za to“, rekao je Džafari.

Prema izjavi sirijskog diplomate, ruski lider je prvi put rekao da je Islamska država proizvod Zapada, „razrađen u laboratorijama zapadnih obaveštajnih struktura“.

Putin je na 70. zasedanju GS UN u svom govoru nazvao nelegitimnim svako postupanje zemalja mimo Povelje UN i pozvao na formiranje široke antiterorističke koalicije na osnovu međunarodnog prava i Povelje.

Putin je takođe predložio da Savet bezbednosti UN razmotri mogućnost usvajanja rezolucije o koordinaciji svih snaga koje se bore protiv ID.

Ruski predsednik je ukazao na to da se zbog „agresivnog vojnog mešanja“ stvorio vakuum vlasti u nekoliko zemalja Bliskog istoka i Severne Afrike i „doveo do formiranja zona anarhije, koje su odmah počeli da popunjavaju ekstremisti i teroristi“.

„A sada redove radikala popunjavaju i članovi tzv. umerene sirijske opozicije koju podržava Zapad. Prvo ih naoružavaju, obučavaju, a oni potom pređu na stranu tzv. Islamske države“, rekao je Putin, dodajući da ni ID nije nikla niotkuda, već su je „od početka negovali kao oruđe protiv nepoželjnih sekularnih režima“.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: