Lavrov: Libija može da postane najveća baza terorista na sjeveru Afrike | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Lavrov: Libija može da postane najveća baza terorista na sjeveru Afrike

Izvor: sputniknews.com | Datum:16.10.2019.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da bi Libija mogla da postane najveća baza terorista na sjeveru Afrike, odakle bi mogli da odlaze u bilo koju zemlju svijeta.


Prema njegovim riječima, borbe koje se u kontinuitetu vode u Libiji dovele su do "vakuuma bezbjednosti", što ostavlja mogućnost za sve teroriste iz Sirije i Iraka da se tamo grupišu.

- Libija rizikuje da postane glavno uporište terorizma na severu Afrike, odakle bi ta zaraza krenula da se širi u mnoge zemlje svete -  upozorio je Lavrov.

On je ukazao i na to da mnoge zemlje, čije državljanstvo imaju teroristi, odbijaju da ih prime nazad kako bi ih procesuirali.

- Smatramo da su sve te zemlje dužne da snose odgovornost za teroriste koji u svojim džepovima imaju njihove pasoše - dodao je šef ruske diplomatije.

Lavrov se osvrnuo na pitanje Sirije rekavši da će Rusija nastaviti da ulaže mnogo napora kako bi se postigao dogovor između Damaska i Kurda, kao i između Sirije i Turske.Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: