Republika Nauru povukla priznanje tzv. Kosova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Republika Nauru povukla priznanje tzv. Kosova

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI | Datum:22.11.2019.

Od ukupno 193 suverenih država koje su članice Ujedinjenih nacija, sada su na spisku onih koje su priznale tzv. Kosovo 93 države.

Republika Nauru sa Pacifika je 17. država koja je povukla priznanje tzv. Kosova. Ovo je za Sputnjik potvrdio i Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije.

Od ukupno 193 suverenih država koje su članice Ujedinjenih nacija, sada su na spisku onih koje su priznale tzv. nezavisno Kosovo 93 države, dok je 95 zemalja protiv jednostrane nezavisnosti, dok je pet uzdržanih.

U proteklih 10 dana ovo je druga država koja je povukla priznanje tzv. Kosova. Naime, 11. novembra je objavljeno da je to učinila Gana.

Republika Nauru je ostrvska država u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora. Ova zemlja je najmanja izvanevropska država i najmanja svjetska republika, te jedina država na svijetu bez glavnog grada.



Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: