Kina protiv ulaska Crne Gore u NATO | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Kina protiv ulaska Crne Gore u NATO

Izvor: sputniknews.com | Foto: Flickr/ Oliver Degabriele/Defence Images | Datum:04.12.2015.
Poziv Crne Gore u NATO iskritikovala je zvanična predstavnica MIP Kine Hua Čuning, saopštila je agencija UPI.

Crna Gora i NATO    Foto: Flickr/ Oliver Degabriele/Defence Images -

Po njenim riječima, Peking pažljivo prati pregovore između Alijanse i balkanske zemlje i ne pozdravlja taj korak NATO-a.

“Smatramo da je NATO proizvod “hladnog rata“, rekla je Hua Čuning, dadavši da se Kina protivi proširenju Alijanse na račun drugih država.

“U epohi globalizacije bezbjednost svih zemalja je međusobno povezana i uzajamno utiče jedna na drugu. Ni jedna zemlja ili grupa ne može da računa samo na snagu“, rekla je predstavnica MIP Kine, citira agencija Sinhua.

Osim toga, Hua Čuning je naglasila da međunarodna zajednica treba da napusti ideju “hladnog rata“ i utvrdi novu koncepciju opšte, kompleksne, zasnovane na saradnji, stabilne bezbjednosti.

MIP Rusije je ranije saopštio da će pokušati da ubijedi zemlju da ne stupi u Alijansu. U Državnoij Dumi su saopštili da “težnja Mila Đukanovića koji vlada Crnom Gorom već 25 godina, da stupi u NATO u suprotnosti je sa najvećim dijelom volje naroda te zemlje".


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: