Soroš: Evropska unija se raspada | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Soroš: Evropska unija se raspada

Izvor: SRNA | Datum:22.01.2016.
EU se raspada, rekao je danas američki milijarder Džordž Soroš na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj.

Džordž Soroš (foto: © AP Photo/ Kevin Wolf) - Prema njegovim riječima, kineska ekonomija trpi "grubo slijetanje", američke Federalne rezerve prekasno su podigle kamatnu stopu i jedan od eventualnih kandidata Republikanske stranke za predsjednika SAD Donald Tramp "obavlja posao `Islamske države`".

- EU se raspada. U azilantskoj politici EU vlada panika. Prošli smo tačku sa koje priliv smanjuje kapacitet zemalja da asimiliraju ili integrišu izbjeglice. Sada je svako za sebe - smatra Soroš.

Soroš je naglasio da je migrantska kriza nanijela i štetu njemačkoj kancelarki Angeli Merkel,  prenosi američka agencija "Blumberg".

- Ona je željela da zaustavi migrantsku krizu i rizikovala je svoj politički kapital, koji je izgubila jer njen postupak otvaranja granica Njemačke nije na odgovarajući način pripremljen - kaže Soroš.

Soroš je podržao potencijalnog kandidata Demokratske stranke za predsjednika SAD Hilari Klinton.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: