Moskva: Zabrinjavajući navodi o američkom planu B za Siriju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Moskva: Zabrinjavajući navodi o američkom planu B za Siriju

Izvor: Tanjug | Datum:25.02.2016.

Američki navodi o "nekom planu B" za Siriju izazivaju zabrinutost, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov.

Moskva (Foto: Sputnik/ Natalija Seliverstova) - Bogdanov je istakao da Moskva ništa ne zna o tim planovima. "Uvjereni smo da bi sada sve snage trebalo usmjeriti na primjenu sporazuma o prekidu vatre koji su postignuti", kazao je Bogdanov, prenio je Tass. On je naveo da se "sada približavamo trenutku istine - prekidu vatre".

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je prije dva dana da će možda biti teško zadržati Siriju kao cjelinu, ukoliko se dugo bude čekalo na okončanje borbi. SAD će znati u roku od nekoliko dana da li će se predloženi prekid nepijateljstava u Siriji, koji treba da stupi na snagu u subotu, održati, a ukoliko ne dođe do političke tranzicije, postoje opcije "plana B", naveo je Keri.

"Može se ispostaviti kao kasno da se sačuva Sirija kao cjelina ukoliko budemo dugo čekali", rekao je Keri.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: