Merkel: Zatvaranje balkanske rute ne rješava problem | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Merkel: Zatvaranje balkanske rute ne rješava problem

Izvor: Tanjug | Datum:10.03.2016.

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbjeglice "neće riješiti problem" i da taj potez "nije održiv".

Angela Merkel (foto: Twitter @vonderburchard) -

"Problem se ne rješava preduzimanjem jednostranih odluka", rekla je Merkel za radio stanicu MDR.

Ona je istakla da, ukoliko se ne postigne dogovor s Turskom, Grčka "neće moći na duži period da ponese teret (izbjegličke krize)", preneo je AFP.

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner je za "Velt" poručila da će balkanska izbeglička ruta ostati trajno zatvorena, dodajući da će samo takav "konzistentan signal" odvratiti migrante da iz Turske prelaze Mediteran i dolaze do obala Evrope.

"Moj stav je jasan, balkanska ruta ostaje zatvorena i to trajno", rekla je Mikl-Lajtner, prenio je Rojters.

Balkanska izbjeglička ruta od juče je praktično zatvorena nakon što je Slovenija počela da primjenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i prestala da dozvoljava ulazak migrantima bez validnih pasoša i viza.Poslije odluke Slovenije, Srbija će sve mjere usaglašavati sa Evropskom unijom i recipročno ih primjenjivati na svojim južnim i istočnim granicama, saopštio je MUP Srbije.

Nakon što su Slovenija i Srbija objavile oštrija ograničenja za ulazak migranata, Makedonija je potpuno zatvorila granicu za ilegalne migrante.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: