Ljajić: Sa Šešeljem kao sa drugima koji se nisu sami predali | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Ljajić: Sa Šešeljem kao sa drugima koji se nisu sami predali

Izvor: Tanjug | Datum:12.03.2016.

Predsjednik Savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da se u slučaju Vojislava Šešelja, čije izručenje traži Haški tribunal, sprovodi zakonski postupak koji važio za sve optužene koji se nisu dobrovoljno predali Hagu.

Rasim Ljajić - Foto: TANJUG"Ovo je jedan uobičajen postupak koji imamo kada je reč o Vojislavu Šešelju i troje radikala. Radi se o dva odvojena predmeta, ali je postupak sada u rukama suda, sudskih institucija i pravosuđa. Niti želimo, niti možemo ili hoćemo da se mešamo u rad pravosudnih organa", rekao je Ljajić u Prijepolju.

On je dodao da će Beograd u potpunosti da ispoštuje odluku suda, kakva god ona bila i sad se čeka ishod tog sudskog postupka koji će prije ili kasnije biti okončan, prenijeli su beogradski mediji."Šta god da uradimo ne možemo da donesemo odluku koja neće da nas košta. Ako ne uradimo ništa onda ćemo imati pritisak međunarodne zajednice, ako izručimo Šešelja Hagu, onda ćemo biti optuživani da utičemo na izborni proces, jer jednog kokurenta eliminišemo iz izborne trke", rekao je Ljajić.

Haški tribunal optužio je članove Srpske radikalne stranke Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jovu Ostojića za uticanje na svjedoke i ometanje pravde u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.Jojić, Radeta i Ostojić više puta su izjavili da se neće dobrovoljno predati Tribunalu, što je rekao i njihov lider Šešelj, kome bi Tribunal 31. marta trebalo da izrekne presudu po optužnici za zločine nad muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, u periodu od 1991. do 1993. godine.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: