Bajden čestitao Vučiću predstojeći praznik - Dan državnosti Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Bajden čestitao Vučiću predstojeći praznik - Dan državnosti Srbije

Datum:07.02.2021.

Predsjednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije.

- U ime američkog naroda upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara - piše u čestitki.

Imajući u vidu 140 godina partnerstva između naših dviju zemalja, Sjedinjene Države ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrijednosti, naveo je Bajden.

I dalje, ističe, ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja - uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje.

- Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svjetska rata i mi izuzetno cijenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima - napisao je američki predsjednik.

Takođe, navodi, cijenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije kovid 19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana.

- Radujem se saradnji sa Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik - piše u čestitki.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: