Moskva optužila Tursku da snabdijeva Islamsku državu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Moskva optužila Tursku da snabdijeva Islamsku državu

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:26.05.2016.
Rusija je optužila Tursku da snabdijeva ekstremističku organizaciju Islamska država komponentama za improvizovane eksplozivne uređaje.ID, džihadisti (foto: jihadwatch.org) -

AP prenosi da je ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin u pismu generalnom sekretaru UN Bank Kimunu naveo da su ovi uređaji "u širokoj upotrebi za izvođenje terorističkih akcija".

Čurkin je napisao da analiza hemijskih komponenti eksploziva zaplenjenih od islamista u ragionu iračkog grada Tikrit i sirijskog grada Kobani, kao revizija uslova prodaje ovih komponenti, "ukazuje da su one ili proizvedene u Turskoj ili su isporučene toj zemlji bez prava na dalji izvoz".

Ruski ambasador pri UN je optužio pet turskih kompanija da su Islamskoj državi isporučile aluminijumski prah, amonijum nitrat, vodonik peroksid i druge materijale koje su proizvele razne turske i strane kompanije.

Portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova nazvao je pismo "najnovijim primerom propagandne kampanje Rusije protiv Turske, a kao takva ne može biti ozbiljno shvaćena".

Vijesti iz iste rubrike


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: